• e hënë - e shtunë : 13:30 – 19:30
  • .

ADHS/ADS

 

A është fëmija juaj hiperaktiv, nervoz dhe besnik? A ka vështirësi në përqendrimin dhe vështirësinë në të nxënë? A është diagnostikuar fëmija juaj me ADHS/ADS dhe gëlltit rregullisht Ritalin? Hipnoza ka qenë në gjendje t’u ndihmojë shumë fëmijëve thjesht dhe me lehtësi. Merrni këshilla nga një hipnoterapist!

 

Çfarë është ADHS/ADS?

 

ADHS/ADS është një deficit i vëmendjes ose çrregullim i hiperaktivitetit, i njohur si një sëmundje mendore. Ky deficit i vëmendjes zakonisht ndodh në fëmijëri. Çrregullimi i hiperaktivitetit është diagnostikuar gjithnjë e më shumë gjatë viteve të fundit dhe aktualisht është çrregullimi më i zakonshëm i sjelljes te. fëmijët dhe adoleshentët. Supozohet se ekziston një dispozitë e trashëguar për shfaqjen e një deficiti të vëmendjes. Sidoqoftë, shkaqe të tilla si faktorët mjedisorë dhe ambienti psikosocial gjithashtu luajnë një rol të rëndësishëm në ADHS.

 

Simptomat e ADHS-së

 

Diagnostikimi i një çrregullimi të hiperaktivitetit ndonjëherë mund të jetë i vështirë. Edhe nëse hiperaktiviteti, vështirësia për t’u përqendruar dhe impulsiviteti shpesh shihen si shenja të ADHS-së, mund të ketë edhe sëmundje ose shkaqe të tjera pas tyre. Ekzistojnë teste specifike dhe lista kontrolli për mjekët, por këto në thelb nuk janë të mjaftueshme. Sepse vetëm një diagnozë diferenciale përfshin gjithashtu mjedisin dhe faktorët psikosocialë. Kjo më në fund mund t’i verifikojë shenjat e ADHS-së. Kjo është veçanërisht e rëndësishme, pasi deficiti i vëmendjes është bërë i zbehur, që do të thotë se fëmijët shumë aktivë dhe socialë dukshëm janë etiketuar.

 

ADHS te fëmijët

 

Fëmijët në veçanti e kanë të vështirë të marrin diagnozën e deficitit të vëmendjes. Ata janë në mjedisin e tyre dhe veçanërisht në shkollë dhe shpesh vuajnë nga presioni shtesë. Prindërit gjithashtu duhet ta përballojnë këtë presion. Kjo shpesh përkeqëson situatën brenda familjes së prekur dhe rrit faktorin e stresit.

 

ADHS te të rriturit

 

Është gjithashtu e vështirë të jetosh me një çrregullim të hiperaktivitetit në moshën madhore. Meqenëse ADHS është njohur vetëm si sëmundje për disa vjet, pacientët e rritur shpesh nuk kanë pasur ndonjë diagnozë të gabuar. Vetëm pas vitesh të trajtimit të humbur, ata marrin terapi të dobishme.

 

Çfarë ndihmon me ADHS?

 

Përveç qasjeve të ndryshme terapeutike, është e zakonshme të përdorni ilaçe për përmirësim në rastet mesatare deri në të rënda të ADHS-së. Këto janë kryesisht metilfenidate. Këta stimulues funksionojnë në nivelin neuronal dhe mund t’i lehtësojnë simptomat e ADHD-së. Sidoqoftë, një ilaç i fortë ADHS si Ritalin gjithashtu ka efekte anësore që, në rastin më të keq, çojnë në një ndryshim të personalitetit. Prandaj, qasjet e tjera terapeutike duhet të konsiderohen gjithnjë për ADHS-në.

 

Si mund të trajtohet ADHS?

 

Sidomos në rastin e ADHS-së te fëmijët, shpesh ekziston një periudhë e duhur e trajtimit. Medikamente të forta si Ritalin shpesh përdoren ose provohen qasje të ndryshme terapeutike. Një tjetër mundësi është përdorimi i hipnozës për ADHS. Sepse edhe nëse shkaqet e ADHS-së janë me origjinë gjenetike, simptomat dhe efektet anësore në veçanti shpesh janë çështje e kokës. Sepse edhe me frikën dhe bllokimet e brendshme të ADS-së manifestohen. Sidomos me ADHD te fëmijët, kërkesat e tepërta dhe stresi i prindërve transferohen edhe te fëmija. Kjo shpesh përkeqëson shenjat e ADHD-së.

 

Hipnoza në ADHS/ADS

 

Kjo është ajo ku hyn hipnoterapia për ADHS. Hipnoza mund ta zvogëlojë stresin e brendshëm. Përveç kësaj, ndërdija është duke punuar në modelet e sjelljes. Kjo mundëson hipnoterapinë t’i përmirësojë me shpejtësi simptomat e ADHS-së, e cila nga ana tjetër ka një efekt shumë pozitiv në jetën e familjes. Hipnoza është veçanërisht e efektshme te fëmijët. Meqenëse fëmijët hasin hipnozë pa paragjykime, suksesi shpesh mund të shihet pas një seance terapie.

Përdorimi i hipnozës në ADHS mund të ketë kuptim, veçanërisht në pacientët e rinj. Nëse jeni duke kërkuar një alternative për ilaçet ADHS si Ritalin, merrni këshilla nga ekspertët tanë për përdorimin e hipnoterapisë në ADS. Thirrni tani dhe bëni hapin e parë drejt një jete pa stres.

 

 

Diese Website verwendet Cookies und fragt nach Ihren persönlichen Daten, um Ihr Surferlebnis zu verbessern.
Chat
Online Chat 1
Si mund t'ju ndihmoj?
Powered by