• e hënë - e shtunë : 13:30 – 19:30
  • .

Hipnozë kundër alergjisë

 

A jeni të dërmuar nga alergjitë siç janë ethet e sanëzit (poleni i luleve në pranverë), alergjia e maceve, alergjia e qenve apo alergjia e merimangave? A teshtini, hundët e mërdhezura, kruarje dhe lodhje? Atëherë duhet ta ktheni trupin tuaj në ekuilibër. Hipnoza ju ndihmon për ta arritur këtë ekuilibër. Le të ju këshillojmë!

 

Çfarë është një alergji?

 

Alergjitë janë reaksione imune të trupit ndaj substancave të huaja joinfektuese, të ashtuquajturave antigjene ose alergeneve. Pas kontaktit me këto substanca, trupi lëshon më shumë histaminë, gjë që shkakton reaksione inflamatore. Këto reagime mund të variojnë nga skuqjet e buta deri te shoku anafilaktik që kërcënon jetën. Por koka dhe mendja ndërdijshëm gjithashtu luajnë një rol në zhvillimin e alergjive që nuk duhet të nënvlerësohen. Për shembull, reagimet alergjike janë bërë më të zakonshme në vitet e fundit, gjë që lidhet me një stil jetese të ndryshuar dhe stresi. Më e zakonshme është e ashtuquajtura ethe sanë, e cila është shkaktuar nga fluturimi i polenit në pranverë deri në fund të verës. Kjo alergji ndaj polenit ndodh shumë shpesh dhe shpesh është e pakëndshme për personin në fjalë ose madje shoqërohet me kufizime në jetën e përditshme.

 

Alergjia dhe pasojat

 

Alergjitë që kufizojnë jetën e përditshme të të prekurve janë veçanërisht të pakëndshme. Shumë njerëz tani vuajnë nga ethet e sanëve, që do të thotë se koha e fluturimit të polenit shkakton shpesh një gulçim, aroma të pakëndshme, sy të kruar dhe probleme me gjumin. Ta shijosh verën dhe ditët e ngrohta jashtë shpesh nuk është e mundur. Sepse simptomat e etheve të sanës shpesh i detyrojnë ata që preken, të mos kalojnë shumë kohë jashtë.

Alergjitë ndaj merimangave dhe alergjitë ndaj pluhurave të shtëpisë janë gjithashtu ndër format e alergjisë që prekin kryesisht traktin respirator. Merimangat janë antropode të vogla që jetojnë në pluhurin e shtëpisë.

Ata ndërtojnë fole posaçërisht në dyshekë, divane dhe tapete. Meqenëse pluhuri brenda dhe mbi tekstilet shtëpiake vështirë se mund të parandalohet, një alergji nga pluhuri i shtëpisë shpesh është shumë e pakëndshme për ata që preken.

Alergjia nga qimet e kafshëve gjithashtu mund të bëhet problem. Sidomos me një kafshë ekzistuese, bëhet e vështirë nëse papritmas shfaqet alergji për mace ose një alergji për qen.

 

Testimi i alergjisë

 

Kushdo që konstaton simptoma të mundshme, duhet të ketë një test alergjie të bërë nga një dermatolog ose alergolog. Testi më i njohur i alergjisë është i ashtuquajturi testi i dhjamit. Ekstrakte të ndryshme alergene merren nën krah dhe lëkurë të gërvishtur pak. Pas rreth 20 minutash, kontrollohet nëse ka pasur një reagim të lëkurës. Nëse po, atëherë vlerësohet forca e reagimit. Por testet e gjakut përdoren gjithashtu për të përcaktuar alergjitë prej polenit, alergjitë prej merimangave, alergjitë prej maceve ose alergjitë prej qenve.

 

Metodat e terapisë

 

Një shumëllojshmëri e metodave të terapisë alergjike janë zhvilluar në vitet e fundit. Desensitizimi ose hiposensifikimi kryhet posaçërisht në rastet e alergjive nga poleni, ethet e sanëve, alergjitë nag qimet e kafshëve dhe alergjitë prej pluhurave të shtëpisë. Desensitizimi trajton shkakun e alergjisë. Administrimi i kontrolluar i alergeneve është vazhdimisht në rritje, në mënyrë që trupi të mësohet me ta ose të zhvillojë një tolerancë.

Terapia bioresonance, sidoqoftë, fillon me fuqitë e vetshërimit. Ilaçet si një antialergjik ose një antihistaminë zakonisht përdoren për reaksione akute alergjike. Ilaçet për ethe shpesh përdoren, por lehtësojnë vetëm reaksionet akute alergjike.

 

Hipnoterapia për ethe sanë

 

Ata që vuajnë nga një formë e rëndë e alergjisë siç është ethet e sanës, zakonisht kanë provuar shumë mjete juridike. Përdorimi i hipnozës për alergji ndaj kafshëve ose hipnozë për ethe sanëze, në shumë raste, mund të sjellë një përmirësim të përhershëm ose madje edhe zhdukjen e simptomave. Sepse hipnoterapia fillon në ndërdijen dhe korrigjon keqinformimin e trupit. Me ndihmën e sugjerimit, hipnozë në alergjitë ndaj maceve dhe hipnozë në alergjitë e qenve sigurojnë që nuk ka ndonjë rrezik nga qimet e kafshëve, merimangat ose poleni. Trupi mëson të mos lëshojë histaminë në mënyrë të panevojshme. Përdorimi i hipnozës në ethet e sanëve deri më tani është dëshmuar në shumë raste.

Nëse vuani gjithashtu nga alergjitë dhe simptomat e etheve të farës, merrni këshilla nga ekspertët tanë për hipnoterapinë për ethet e sanëve.

Diese Website verwendet Cookies und fragt nach Ihren persönlichen Daten, um Ihr Surferlebnis zu verbessern.
Chat
Online Chat 1
Si mund t'ju ndihmoj?
Powered by