• e hënë - e shtunë : 13:30 – 19:30
  • .
Çrregullime të të ngrënit si bulimia, anoreksia dhe anoreksia

 

A keni një çrregullim të ngrënies si bulimia, anoreksia apo anoreksia? Ushqimi nuk është më një kënaqësi për ju por thjesht stres? Hipnoza mund të ndihmojë! E shpejtë, e pakomplikuar, pa efekte anësore dhe e qëndrueshme. Merrni këshilla!

 

 

Çfarë është një çrregullim i të ngrënit?

 

Çrregullimi i të ngrënit është një formë e çrregullimit të sjelljes që zhvillohet rreth temës së marrjes së ushqimit. Çrregullimet më të njohura të të ngrënit janë varësia ose ngrënia, në të cilën njerëzit hanë shumë dhe shumë shpesh. Në drejtim të kundërt, ose konsumimi i ushqimit zvogëlohet gjithnjë e më shumë, si me anoreksinë ose anoreksinë nervore. Ose sasi të mëdha hahen, por nuk mbahen me to, si në rastin e bulimisë. Sidoqoftë, këto forma shpesh nuk mund të dallohen qartë nga njëra-tjetra, pasi ata që preken shpesh kalojnë nga një çrregullim i të ngrënit në një tjetër ose tiparet e çrregullimeve të ndryshme të ngrënies përzihen.

 

Simptomat e çrregullimeve të ngrënies

 

Preokupimi i detyrueshëm me ngrënien mund të shihet si një pikë referimi qendrore. Ky faktor mund, të paktën, të tregojë një çrregullim ekzistues të të ngrënit ose të paktën një rrezik. Meqenëse varësia ndodh vetëm në kokë, të prekurit shpesh mund ta fshehin çrregullimin e tyre për një kohë shumë të gjatë. Nga ana tjetër, ata zakonisht nuk janë në dijeni se sjellja e tyre është patologjike.

Nuk ka asnjë test të vërtetë anoreksie. Sidoqoftë, pyetësorët e veçantë dhe figurat kryesore siç është BMI mund të japin informacione për një çrregullim patologjik në sjelljen e të ngrënit. Ata që janë qartë me mbipeshë ose nënpeshë dhe kanë një sjellje të shqetësuar të ngrënies, preken nga një çrregullim i të ngrënit në shumë raste. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për një varësi nga ushqimi, anoreksia apo bulimia: çdo çrregullim kronik i ngrënies mund të shkaktojë dëme fizike të rrezikshme për jetën. Prandaj, sjellja anormale e ngrënies duhet të merret seriozisht dhe të trajtohet.

 

Mundësitë e trajtimit për çrregullimet e ngrënies

 

Meqenëse një çrregullim i të ngrënit zakonisht shkakton probleme psikologjike dhe fizike, një metodë terapie multimodale zakonisht përdoret sot. Nga njëra anë, sjellja e të ngrënit kontrollohet me psikoterapi njohëse dhe një ndryshim mund të vërehet. Nga ana tjetër, sjellja ushqyese regjistrohet dhe udhëzohet në mënyrë aktive.

 

Një pikë thelbësore në trajtimin e çrregullimeve të ngrënies është përqendrimi në shkakun. Sepse një çrregullim i ngrënies në thelb fillon në kokë dhe vazhdon atje. Njerëzit e prekur shpesh mendojnë vetëm për ushqimin, marrjen e ushqimit dhe vlerat e kalorive.

 

Prandaj, çelësi për të trajtuar me sukses një çrregullim të ngrënies është gjithashtu në kokë ose në ndërdijen.

 

Në disa raste, mund të jepet edhe mjekimi. Për shembull, ilaçet kundër depresionit përdoren për ta shoqëruar terapinë e bulimisë ose terapinë anoreksi. Sidoqoftë, këto ilaçe shpesh shoqërohen me efekte anësore që mund të shtrihen në ndryshimet e personalitetit. Nëse çrregullimi i të ngrënit është në një fazë të përparuar, trajtimi spitalor shpesh është i nevojshëm, pasi kjo është mënyra e vetme për të siguruar mbështetje të jetës në rastin e anoreksisë ose bulimisë.

 

Hipnoterapia për çrregullimet e të ngrënit

 

Një formë tjetër e terapisë së çrregullimit të të ngrënit është përdorimi i hipnozës. Sepse si të gjitha format e varësisë, edhe çrregullimet e të ngrënit kanë origjinën e tyre në ndërdijen tonë. Përdorimi i hipnozës për bulimi ose hipnoza për anoreksi mund të shkaktojë një ndryshim të përhershëm në sjelljen e ngrënies. Hipnoterapia për çrregullimet e të ngrënit kërkon origjinën e çrregullimit të të ngrënit dhe i liron bllokimet dhe frikën. Hipnoza për çrregullime të ngrënies shpërndan sjelljen e gabuar dhe krijon sjellje të reja në ndërdijen. Hipnoza për çrregullimet e të ngrënit është një metodë e provuar që prodhon sukses të shpejtë dhe të gjatë. Përveç kësaj, është një terapi shumë e butë për buliminë, e cila parandalon stresin shtesë për të sëmurët dhe nuk ka efekte anësore.

 

Nëse vuani nga një çrregullim i të ngrënit siç është bulimia, anoreksia nervoza, ngrënia ose varësia nga ushqimi, merrni këshilla nga ekspertët tanë për hipnoterapinë për çrregullimet e të ngrënit. Edhe nëse e shihni veten në rrezik, mund të mësoni më shumë rreth hipnozës në çrregullimet e të ngrënit nga ne.

Diese Website verwendet Cookies und fragt nach Ihren persönlichen Daten, um Ihr Surferlebnis zu verbessern.
Chat
Online Chat 1
Si mund t'ju ndihmoj?
Powered by