• e hënë - e shtunë : 13:30 – 19:30
  • .

Burnout – sindroma e djegies së sistemit vegjetativ

 

A jeni në kolaps, i rraskapitur dhe pa energji? A jeni i shqetësuar se mund të kolapsoni apo jeni në mes të saj? Atëherë patjetër që duhet të njiheni me hipnozën! Hipnoterapia mund të ndihmojë shpejt dhe lehtë në rast të lodhjes ose sindromës së kolapsit. Le të ju këshillojmë!

 

 

Çfarë është një djegie e sistemit vegjetativ?

 

Termi kolaps mendor përshkruan një gjendje të rraskapitjes fizike, emocionale dhe mendore që nuk mund të tejkalohet me ndihmën e mjeteve normale. Kjo gjendje zakonisht shkaktohet nga stresi ose mbingarkesa tjetër. Simptomat themelore të djegies (kolapsit mendor e fizik) janë të përgjithshme, rraskapitje të pakapërcyeshme, shkëputje dhe indiferencë si dhe ndjenjën e parëndësishme dhe joefektivitetit. Sidoqoftë, sindroma e djegies/kolapsit manifestohet shumë ndryshe dhe mund të marrë drejtime të ndryshme.

 

Shkaqet e sindromës së djegies së sistemit vegjetativ

 

Në thelb, faktorët e stresit nuk janë problem për njerëzit. Njerëzit janë natyrisht të aftë të merren me situata stresuese. Arsyeja pse stresi është problem në shoqërinë e sotme është mungesa e ekuilibrit midis stresit pozitiv dhe negativ. Stresi pozitiv nxitet nga ngarkesa selektive, e përkohshme. Trupi ynë mund t’i trajtojë këto shumë mirë. Nga ana tjetër, stresi i përhershëm ka një ndikim negativ në trupin tonë. Si rezultat, si sëmundjet mendore ashtu edhe ato fizike mund të lindin.

 

Opsione diagnostikuese për djegie / kolaps mendor e fizik

 

Një numër librash për sindromën e kolapsit mendor janë shfaqur vitet e fundit.

Për më tepër, ekzistojnë pyetësorë ose të ashtuquajturat teste të kolapsit, të cilat mund t’i përdorni për ta bërë vlerësimin tuaj fillestar.

Këto teste të kolapsit mund të ndihmojnë për të vlerësuar nëse ju vuani tashmë nga simptomat e kolapsit apo jeni të paktën në rrezik.

Në përgjithësi, një diagnozë përfundimtare duhet të bëhet nga specialisti, sepse shumë nga simptomat e përmendura mund të tregojnë edhe sëmundje të tjera mendore. Për shembull, dallimi midis depresionit dhe simptomave të tij dhe sindromës së avancuar të kolapsit nuk mund të njihet nga laikët. Sepse efektet anësore të depresionit shpesh përkojnë me një kolaps  të fazës fundore.

 

Trajtimi i sindromës së kolapsit mendor e fizik

 

Meqenëse kolapsi manifestohet ndryshe në çdo person, një terapi duhet të përshtatet me pacientin përkatës dhe situatën e tij të jetës. Sidoqoftë, terapia e sjelljes përdoret në shumicën e rasteve. Ndër të tjera, kjo ndihmon në menaxhimin e konflikteve dhe stresit.

Nëse simptomat e kolapsit mendor tashmë tregojnë një tendencë të fortë depresive, mjekimi shpesh përdoret.

Barnat kundër kolapsit mendor janë zakonisht antidepresivë dhe frenues të rimarrjes së serotoninës. Këto kanë efektin se serotonina e hormonit të lumturisë është rritur. Sidoqoftë, këto ilaçe janë shumë të forta dhe shpesh shoqërohen me efekte anësore.

 

Ndihmoni kundër kolapsit mendor

 

Trajtimi i kolapsit shpesh është një çështje shumë komplekse. Sepse në thelb kërkohet terapi holistike. Në parim, personi i prekur duhet të bëjë ndryshime në mënyrën e jetesës dhe gjendjen e tij të jetës. Për shkak se lehtësimi i stresit është një faktor vendimtar në shërim. Sidoqoftë, terapia e kolapsit mendor e fizik duhet gjithashtu të përfshijë vetëdijen dhe trupin në trajtim. Kur trajtimi i kolapsit akut është i plotë, terapia e mëtejshme duhet të përfshijë çështje të tilla si mendjemprehtësia dhe menaxhimi i stresit.

 

Hipnozë kundër kolapsit mendor

 

Kjo është pikërisht aty ku hipnoterapia mund të ndihmojë. Sepse me hipnozë, trupi futet në një gjendje relaksimi të thellë. Meqenëse hipnoza funksionon në ndërdijen, shkaqet e kolapsit mendor dhe faktorët vendimtarë të stresit mund të zbulohen. Në këtë mënyrë mund të bëhen ndryshime të mëtejshme në shënjestër. Për më tepër, hipnoterapia për kolaps mund të krijojë një menaxhim të ri, të vetëdijshëm të stresit në ndërdijen. Kjo shpesh rezulton në një përmirësim të ndjeshëm në sindromën e kolapsit në të prekurit. Rreziku i vuajtjes nga një sindromë tjetër e kolapsit zvogëlohet gjithashtu duke përdorur hipnoterapi për kolaps mendor.

Hipnoza mund t’ju ​​japë një përmirësim afatgjatë në trajtimin e stresit! Nëse vuani nga një sindromë kolapsi akut ose e shihni veten në rrezik, shfrytëzojeni rastin dhe merrni këshilla nga ekspertët tanë për hipnoterapinë për kolapsin fizik trupit.

Diese Website verwendet Cookies und fragt nach Ihren persönlichen Daten, um Ihr Surferlebnis zu verbessern.
Chat
Online Chat 1
Si mund t'ju ndihmoj?
Powered by