• e hënë - e shtunë : 13:30 – 19:30
  • .

Dhimbjet

 

Bëhuni pa dhimbje me hipnozë! A vuani nga dhimbjet kronike? A ndiheni të pafuqishëm dhe të ekspozuar ndaj dhimbjes? Dhimbje e përhershme dhe kronike nuk ka pse të jetë. Hipnoterapia mund t’ju ndihmojë dhe lehtësojë përgjithmonë nga dhimbjet tuaja. Merrni këshilla.

 

Dhimbje – përshkrim dhe zhvillim

 

Dhimbja është një reagim natyror shumë i rëndësishëm i trupit. Ato janë një shenjë paralajmëruese për ta mbrojtur trupin nga ndikimet e rrezikshme të jashtme ose sëmundjet serioze. Trupi i njeriut ka sensorë të veçantë dhimbjeje në lëkurën dhe organet e tij, nociceptorët, të cilët mund të dërgojnë impulse elektrike në palcën kurrizore. Aty sinjalet shndërrohen në reflekse dhe kalohen në tru, ku ndodhet qendra e dhimbjes.

 

Perceptimi i dhimbjes dhe kujtesa

 

Faktorë të ndryshëm ndikojnë në perceptimin e dhimbjes. Përvojat e mëparshme të dhimbjes kanë ndryshuar qelizat nervore të trurit dhe palcës kurrizore, gjë që rrit ose frenon impulset. Termi neuroplasticitet përshkruan këtë aftësi të sistemit nervor për t’u përshtatur me ngjarjet dhe stresin. Sidoqoftë, kjo memorie qelizore gjithashtu mund të çojë në dhimbje kronike që zgjasin me javë, muaj ose vite, ose që përsëritet në intervale të rregullta.

 

Shkaqet e dhimbjes kronike

 

Dhimbja kronike mund të ketë shkaqe shumë të ndryshme. Nga njëra anë, acarimi i përhershëm i sensorit të dhimbjes mund të jetë shkaku. Një formë tjetër e dhimbjes kronike mund të shkaktohet nga të ashtuquajturat dhimbje neuropatike. Dëmtimi i fibrave nervore shkakton dhimbje të përhershme duke dërguar vazhdimisht impulse. Kjo dhimbje shpesh është e vështirë për t‘u lokalizuar, një shembull ekstrem i kësaj është një dhimbje e panjohur pas një amputimi.

 

Shkaqet psikologjike të dhimbjes kronike

 

Keqdrejtimi dhe faktorët psikologjikë gjithashtu mund të shkaktojnë dhimbje kronike. Stresi dhe stresi ekstrem psikologjik në veçanti mund të shkaktojnë dhimbje psikosomatike. Rëndësia e psikikës dhe „kujtesës së dhimbjes“ në dhimbjet kronike nuk duhet të nënvlerësohet. Sepse përqendrimi mendor te dhimbja dhe frika ndaj tij shpesh çojnë në një intensifikim të simptomave përmes tensionit dhe ngërçeve. Për shembull, me fibromialgji, ekziston një rrezik i lartë i kronizimit, sepse mendimet e pacientit shpesh janë vetëm për dhimbjen. Çdo mendim shkakton një reagim fizik.

 

Terapia e dhimbjes kronike

 

Në mjekësinë klasike, dhimbjet kronike kryesisht trajtohen me qetësues kundër dhimbjeve të tilla si acetaminofeni dhe acidi acetilsalicilik, si dhe ibuprofen. Barnat më të forta siç janë opiumet ose ilaçet kundër depresionit përdoren vetëm në raste ekstreme. Për më tepër, fizioterapia, terapia e sjelljes ose procedurat relaksuese përdoren për t’ua lehtësuar atyre të cilët preken, të merren me dhimbjen. Relaksuesit e dhimbjes nuk janë një zgjidhje e përhershme. Shkaku i kujtesës së dhimbjes gjithmonë duhet të gjendet dhe të korrigjohet.

 

Hipnoterapia për dhimbje kronike

 

Në shumë persona që vuajnë, hipnoza provon të jetë një formë e përshtatshme e trajtimit për t’u shpëtuar dhimbjeve kronike. Terapia e dhimbjes duke përdorur hipnozë çon në shumicën e rasteve në uljen shumë të shpejtë të dhimbjes dhe lirimin afatgjat nga dhimbja. Qysh në vitin 1850, mjeku britanik James Esdaile zbuloi se hipnoza mund të shkaktojë një formë spontane të anestezisë. Ky opsion përdor hipnoterapinë e sotme dhe e vë pacientin në relaksim të thellë për trajtimin terapeutik të dhimbjes.

Gjendja e relaksimit të thellë promovon rigjenerimin e trupit dhe sistemit nervor të dëmtuar nga dhimbja dhe mjekimi. Përveç kësaj, bllokimet e shkaktuara nga ankthi dhe stresi që bëjnë presion në enët e gjakut mund të zgjidhen. Këto bllokime ndodhin, për shembull, në dhimbje kronike siç janë migrena ose dhimbje koke.

Hipnoza në hipnolife-coaching.ch mund të zgjidhë bllokimet në tru dhe keqfunksionimet në sistemin nervor dhe të riaktivizojë fuqitë vetëshëruese të organizmit njerëzor që qëndrojnë në pavetëdije. Nëse dëshironi të jetoni pa dhimbje kronike siç janë migrena, dhimbje koke në grupe ose fibromialgji dhe më në fund dëshironi të përjetoni një lehtësim afatgjatë nga dhimbja juaj, duhet të merrni këshilla individuale nga ekspertët në hipnolife-coaching.ch.

Diese Website verwendet Cookies und fragt nach Ihren persönlichen Daten, um Ihr Surferlebnis zu verbessern.
Chat
Online Chat 1
Si mund t'ju ndihmoj?
Powered by