• e hënë - e shtunë : 13:30 – 19:30
  • .

Fërkimi/kërcitja e dhëmbëve / bruksizmi

 

A i fërkoni/kërcitni dhëmbët natën? Dentisti thotë se kërcitja  e dhëmbëve ju dëmton dhe duhet ta vishni një cifël metalike të dhëmbëve? Nofulla juaj dhemb në mëngjes? Hipnoza ndihmon me bruksizëm dhe ju sjell një natë të qetë. Merrni këshilla!

 

Përse i kërcasim dhëmbët?

 

Ekzistojnë edhe shkaqe fizike dhe psikologjike për kërcitjen e dhëmbëve gjatë natës, të quajtur edhe bruksizëm. Nga njëra anë, deformimet anatomike të nofullës ose mbushjeve, kurorave ose protezave të përshtatura dobët, mund të çojnë në dhembje të rëndë gjatë gjumit.

Sidoqoftë, shumicën e kohës, kërcitja e dhëmbëve është për shkak të shkaqeve psikologjike. Zemërimi i ndrydhur, pikëllimi ose zemërimi i ndrydhur si dhe stresi i përhershëm mund të shkaktojnë dhimbje të rënda gjatë natës. Sepse, nëse gjatë ditës e mbani gojën të mbyllur dhe i ndrydhni gjithnjë ndjenjat, ju fjalë për fjalë do t’i kërcisni dhëmbët gjatë natës. Kërcitja/fërkimi i dhëmbëve gjatë gjumit gjithashtu mund të shkaktojë dëme të mëtutjeshme fizike afatgjate. Prandaj, trajtimi gjithmonë duhet të jepet në kohë të mirë dhe të duhur.

 

Shkaqet e kërcitjes/fërkimit të dhëmbëve

Shkaqet e kërcitjes së dhëmbëve gjatë natës shpesh shoqërohen me probleme psikologjike dhe stres. Meqenëse koka është në gjendje të pavetëdijshme gjatë gjumit, shumë përvoja dhe probleme përpunohen gjatë natës. Ne kryesisht ndërgjegjësohemi për këtë kur kujtojmë ëndrrat dhe i njohim gjërat përsëri. Pastaj bëhemi të vetëdijshëm që i përpunojmë përvojat natën.

 

Çfarë duhet të bëni nëse i kërcitni dhëmbët?

Në thelb, të shkosh te dentisti mund të jetë e vlefshme. Ai mund t’i ekzaminojë muskujt përtypës dhe të përcaktojë nëse ka tension. Nëse dentisti vëren simptoma të kërcitjes së dhëmbëve, ai mund ta përshkruaj një shtresë metalike të dhëmbëve ose ta rregullojë atë. Në rast të kërcitjes së dhëmbëve, një shtresë dhëmbësh mund të ndihmojë në parandalimin e dëmtimit të mëtejshëm dhe t’i shtendosni muskujt e përtypjes. Një mbulim i dhëmbëve zakonisht siguron që tensioni në muskujt mastikë të lëshohet. Atëherë dhimbja ekzistuese zakonisht humbet fare. Ky trajtim i kërcitjes së dhëmbëve fillon vetëm me simptoma. Shkaqet nuk trajtohen kur përdorni trajtimin e bruksizmit me një mbulesë shtresore të dhëmbëve!

 

Terapia e duhur kundër kërcitjes së dhëmbëve

Në rastin e kërcitjes së dhëmbëve, duhet të zgjidhet një terapi që përfshin shkaqet.
Një terapi e tillë duhet të zbulojë emocione të ndrydhura duke e mbështetur përpunimin e tyre. Përdorimi i psikoterapisë si terapi bruksizëm mund të ndihmojë në trajtimin e problemeve të shtrëngimit. Për shumë njerëz që vuajnë nga kërcitja e dhëmbëve gjatë natës, teknikat e rregullta të relaksimit si joga, stërvitja autogjenike ose relaksimi progresiv i muskujve gjithashtu ndihmojnë. Hipnoza është një metodë shumë efikase dhe efektive.

 

Hipnoterapia kundër kërcitjes së dhëmbëve

 

Meqenëse kërcitja e dhëmbëve ndodh gjatë natës për shkak të problemeve të papërpunuara, emocioneve dhe stresit që nënndërgjegjja përpiqet t’i përpunojë, terapia e hipnozës mund të jetë shumë e suksesshme në bruksizëm. Sepse hipnoza në rastin e kërcitjes së dhëmbëve e vë personin në fjalë në një relaksim të thellë, i cili ka një efekt themelor pozitiv.

Në këtë gjendje relaksimi, hipnoza në bruksizëm mund të tregojë shkaqet e tensionit në ndërdijen. Pastaj bllokimet thellësisht të rrënjosura dhe stresi lëshohen.

Përdorimi i hipnoterapisë kundër kërcitjes së dhëmbëve tuaj është një metodë e provuar që zakonisht arrin rezultate të shpejta. Hipnoterapia për bruksizëm eliminon arsyet e kërcitjes së dhëmbëve gjatë gjumit dhe kështu çliron përgjithmonë ata që preken nga bruksizmi.

Nëse vuani nga kërcitja e dhëmbëve gjatë natës dhe nuk dëshironi më t’i trajtoni simptomat, lërini ekspertët tanë në hipnolifonimin.ch të ju këshillojnë në përdorimin e hipnozës kundër kërcitjes së dhëmbëve. Gjejini te ne njëherë e përgjithmonë mundësitë e hipnozës kundër stresit dhe problemeve tjera që çojnë në shtypje të emocioneve.

 

 

Diese Website verwendet Cookies und fragt nach Ihren persönlichen Daten, um Ihr Surferlebnis zu verbessern.
Chat
Online Chat 1
Si mund t'ju ndihmoj?
Powered by