• e hënë - e shtunë : 13:30 – 19:30
  • .
Grimcimi / kafshimi i thonjve

 

Po kafshon thonjtë e tu? Apo është kafshimi i thonjve një zakon i fëmijës tuaj? Blerja e thonjve është një kërcim nervor dhe mund të eliminohet shumë mirë me hipnozë. Gjejeni një nga hipnoterapistët tanë.

 

Ç’është kafshimi i thonjve?

 

Onychophagia, e njohur gjerësisht si kafshimi i thonjve, është një goditje nervore ose një formë e çrregullimit obsesiv-kompulsiv që mund të shtrihet në sjellje vetëdëmtuese. Ky është vetëm rasti kur dëmtimet masive të thonjve dhe lëkurës përreth thonjve shkaktohen nga kafshimi i thonjve dhe është relativisht e rrallë. Stresi, nervozizmi, çekuilibrimi dhe imitimi mund të jenë shkaqet e kafshimit të thonjve. Zbehja e thonjve zakonisht shtrihet në lëkurën që rrethon thoin, e cila quhet perionikofagji.

 

Shkaqet e kafshimit të thonjve

 

Kafshimi i detyrueshëm i thonjve vjen nga shkaqe të ndryshme. Shpesh kafshimi i thonjve është i lidhur me një neurozë tjetër ose çrregullim mendor. Për shembull, kafshimi i thonjve është veçanërisht i zakonshëm te njerëzit me ADHS ose çrregullim të hiperaktivitetit. Meqenëse fazat e pushimit perceptohen si të pakëndshme në këto çrregullime të sjelljes, kafshimi i thonjve ka funksionin e një ndjenje kënaqësie. Në përgjithësi, kafshimi i thonjve gjithmonë ndodh në lidhje me nervozizmin, stresin, çekuilibrin apo edhe mërzitjen. Për shumë njerëz, kafshimi i thonjve ndodh vetëm në faza stresuese ose kur ngarkesa e punës është shumë e ulët. Sidoqoftë, ky kafshim i rastit të thonjve mund të manifestohet në një OCD të vërtetë. Prandaj, të prekurit duhet ta konsiderojnë trajtimin në një fazë të hershme.

 

Kafshimi i thonjve nga fëmijët

 

Fëmijët në veçanti rrezikojnë të fillojnë t’i kafshojnë thonjtë e tyre. Nga njëra anë, kjo mund të ndodhë nëse fëmijët janë nënshfrytëzues ose vuajnë nga një çrregullim i hiperaktivitetit. Nga ana tjetër, ekziston edhe rreziku i imitimit nga prindërit ose modelet e roleve të tjera.

Meqenëse fëmijët janë ende shumë të ndikuar nga ndikimet e jashtme, ajo shumë shpejt mund të çojë në adoptimin e një zakoni të keq, siç është kafshimi i thonjve. Nëse sjellja negative e mësuar e kafshimit të thonjve është e rrënjosur, bëhet gjithnjë e më e vështirë të ndaloni së kafshuari thonjtë tuaj. Prandaj, trajtimi gjithashtu duhet të fillojë në kohën e duhur për fëmijët.

 

Çfarë duhet të bëni kundër kafshimit të thonjve?

 

Kafshimi i thonjve nuk është vetëm i shëmtuar, por gjithashtu mund të shkaktojë probleme shëndetësore si inflamacion kronik i shtratit të thonjve ose çrregullime të rritjes së thonjve.

Kjo është arsyeja pse është më e rëndësishme të filloni një trajtim efektiv herët për të ndaluar kafshimin e thonjve tuaj. Përveç edukimit të të prekurve, psikoterapia është një metodë e provuar për ta ndaluar kafshimin e thonjve. Por trajtimet lokale, të tilla si aplikimi i pllakave të thonjve ose thonjve artificialë, gjithashtu mund të ndihmojnë në largimin e kafshimit të thonjve.

Në përgjithësi, mund të thuhet se largimi i kafshimit të thonjve është i sukseseshëm vetëm nëse personi i prekur fillon vullnetarisht terapinë. Një sukses i përhershëm në ndalimin e kafshimit të thonjve mund të arrihet vetëm nëse jeni i gatshëm dhe aktiv.

 

 

Përdorimi i hipnoterapisë kundër kafshimit të thonjve

 

Meqenëse kafshimi i thonjve është një sëmundje obsesive-kompulsive ose një cirk nervoz, hipnoza është një metodë e përshtatshme për ta ndaluar përfundimisht kafshimin e thonjve tuaj. Hipnoza relakson thellësisht trupin, duke ulur stresin dhe nervozizmin. Për më tepër, hipnozat në kafshimet e thonjve mund të gjejnë shkaqet e sëmundjes në nënvetëdijen. Sapo të gjendet origjina, zakoni i keq mund të hiqet. Përdorimi i hipnozës në kafshimin e thonjve është një terapi e suksesshme. Hipnoterapia për kafshimin e thonjve ka nivele shumë të larta suksesi dhe është gjithashtu një agjent terapeutik efektiv për fëmijët.

Nëse vuani edhe nga kafshimi i detyrueshëm i thonjve dhe dëshironi të keni përsëri thonj të bukur dhe të shëndetshëm, zbuloni nga ekspertët tanë në hipnolife-coaching.ch rreth hipnozës në kafshimin e thonjve.

Diese Website verwendet Cookies und fragt nach Ihren persönlichen Daten, um Ihr Surferlebnis zu verbessern.
Chat
Online Chat 1
Si mund t'ju ndihmoj?
Powered by