• e hënë - e shtunë : 13:30 – 19:30
  • .
Hipnozë për fëmijë

 

Është e rëndësishme për fëmijën tuaj që ai të mund të zhvillohet pa shqetësime, bllokime dhe frikë. Kështu që mund ta shijojë fëmijërinë në mënyrë të pavarur, me besim dhe lumturi. Hipnoza për fëmijët ndihmon në eliminimin e problemeve të ndryshme në zhvillimin e fëmijës – shpejt dhe me lehtësi.

 

Zhvillimi i fëmijëve

 

A vuan fëmija juaj nga frika, shqetësimi apo vështirësi të tjera? A keni shqetësime se këto probleme do të shfaqen dhe do të ndikojnë në formësimin e fëmijës tuaj në një afat të gjatë?

Këto shqetësime nuk janë pa bazë. Sepse fëmijët dhe adoleshentët janë veçanërisht pritës për përshtypjet dhe emocionet. Përvojat pozitive dhe ato negative kanë një ndikim të qëndrueshëm te fëmijët dhe ndikojnë në zhvillimin e fëmijëve në moshën e rritur. Kjo është arsyeja pse është më e rëndësishmja që prindërit t’i identifikojnë problemet herët dhe të kërkojnë një zgjidhje të përshtatshme. Për shkak se problemet e mëparshme janë zgjidhur, aq më i shëndetshëm mund të zhvillohet fëmija!

 

Trysnia psikologjike dhe shoqërore te fëmijët

 

Trysnia psikologjike dhe shoqërore nuk është e zakonshme vetëm te ne të rriturit. Fëmijët gjithashtu vuajnë, veçanërisht nga shkolla. Por kontaktet shoqërore, miqësitë dhe njohja janë gjithashtu veçanërisht të rëndësishme për fëmijët dhe të rinjtë.

Në këtë kohë të rëndësishme për sa i përket psikologjisë së zhvillimit, shpesh lindin frika që mund të çojnë në fobi shkollore, pagjumësi dhe probleme të gjumit, belbëzim, shtrëngime në shtrat ose makth.

Probleme sociale siç janë vetëvlerësimi i ulët, drojë ose ngacmimi shpesh lindin në këtë moshë. Trysnia e papritur për të kryer në shkollë është veçanërisht e vështirë për shumë fëmijë. Çrregullimet e përqendrimit, hiperaktiviteti, ADHS/ADS dhe vështirësitë e të mësuarit shkaktojnë presion shtesë te fëmijët, gjë që mund të ketë një ndikim negativ në zhvillimin e fëmijëve.

 

Fushat e mundshme të aplikimit për hipnozën e fëmijëve

 

Hipnoterapia speciale për fëmijët mund të përdoret për shumë probleme. Shumë fëmijë përjetojnë vështirësi sociale ndërsa zhvillohen. Këto mund të jenë të përkohshme ose të shfaqen përgjithmonë. Probleme të tilla përfshijnë drojë, izolim ose vetëvlerësim të ulët, si dhe simptoma të kundërta, siç janë hiperaktiviteti dhe agresiviteti. Nga këto tendenca themelore, mund të zhvillohen efekte të mëtejshme anësore dhe momente psikologjike.

Nuk është e pazakontë që të shfaqen probleme të tjera, të tilla si larja e shtratit, thithja e gishtit të madh, kafshimi i thonjve ose çrregullimet e ngrënies.

Vështirësitë në fushën e problemit shkollor gjithashtu mund të zgjidhen ose përmirësohen përmes hipnozës së fëmijëve. Në fëmijët me ADHS/ADS, vështirësi në të mësuar ose vështirësi në përqendrim, hipnoza e veçantë për fëmijët mund t’i përmirësojë aftësitë e leximit dhe shkrimit dhe në performancën e përgjithshme. Me hipnoterapinë për fëmijë, shqetësimet ose frika nga shkolla gjithashtu mund të hiqen, duke i dhënë kështu hapësirë ​​argëtimit në shkollë dhe motivim për të mësuar.

 

Karakteristikat e veçanta të hipnozës për fëmijët

 

Hipnoza e fëmijëve është një metodë e dobishme për ta trajtuar ankthin dhe vështirësitë sociale te fëmijët. Sepse fëmijët reagojnë veçanërisht mirë ndaj hipnozës! Hipnoterapia për fëmijët siguron përmirësim të shpejtë dhe lehtësim të simptomave dhe problemeve.

Në hipnozën e fëmijëve, fëmijët dhe adoleshentët futen në relaksim të thellë me ndihmën e lojërave imagjinare për të luajtur role dhe histori emocionuese. Në këtë gjendje, shkaqet e frikës dhe problemet bëhen të dukshme. Në hipnozë për fëmijët, origjina e vështirësive lokalizohet dhe eliminohet gradualisht në ndërdijen.

Meqenëse fëmijët hasin hipnozë në një mënyrë plotësisht të paanshme dhe natyrore, Hipnoterapia për fëmijët është veçanërisht e suksesshme. Fëmijët janë kureshtarë dhe u pëlqen të provojnë gjëra të reja. Për fëmijët, hipnoza është gjithashtu një gjendje e natyrshme e ngjashme me ëndërrimin gjatë ditës. Kjo e bën qasjen e parë veçanërisht të lehtë dhe efektive. Meqenëse zhvillimi i fëmijës ende nuk ka përfunduar, është veçanërisht e thjeshtë të zgjidhen bllokime dhe frika në ndërdijen. Sukseset e para tashmë mund të shihen pas një seance. Këto suksese do të zgjerohen dhe konsolidohen përgjithmonë në disa seanca të tjera.

Për një sërë vështirësish psikologjike dhe sociale te fëmijët, hipnoza mund të sigurojë një zgjidhje ose përmirësim të përhershëm. Prandaj, pyesni ekspertët tanë për hipnoterapinë te fëmijët, në mënyrë që fëmija juaj të vazhdojë të zhvillohet lirshëm dhe shëndetshëm. Mosha ideale për hipnozë me fëmijët është midis 6 dhe 16 vjeç.

Diese Website verwendet Cookies und fragt nach Ihren persönlichen Daten, um Ihr Surferlebnis zu verbessern.
Chat
Online Chat 1
Si mund t'ju ndihmoj?
Powered by