• e hënë - e shtunë : 13:30 – 19:30
  • .
Shërojeni migrenën dhe kokëdhimbjen me hipnozë

 

A vuani nga migrena apo dhimbje koke të forta? Të ulesh në dhomën e errët dhe të jesh i pafuqishëm ndaj dhimbjes është një situatë e njohur për ju? Dhimbje koke të rregullta dhe të forta nuk kanë pse të jenë. Ne mund t’ju ndihmojmë me hipnozë. Merrni këshilla!

 

Përshkrimi dhe shkaqet e migrenës

 

Sulmet e dhunshme të dhimbjes dhe të përziera janë shqetësuese për njerëzit që vuajnë nga migrena. Dhimbje koke ndodhin kur trupi është në lëvizje. Sulmet e migrenës shoqërohen me ndjeshmëri ndaj dritës, si dhe me humbjen e oreksit. Disa persona përjetojnë një të ashtuquajtur atmosferë (shqetësime vizuale). Më shpesh, ilaçet janë të përshkruara për të lehtësuar migrenat e vazhdueshme. Si një ndihmë e mëtejshme terapeutike për migrenë, ka edhe oferta të ndryshme për terapi relaksuese.

Saktësisht nuk është i njohur shkaku i migrenës. Sidoqoftë, shkaktuesit, të cilët ruhen ndryshe për secilin person, nuk janë një enigmë. Sipas ekspertëve, çrregullimet prishin metabolizmin e trurit dhe shkaktojnë migrenë ose dhimbje koke të njëanshme. Sulmet e migrenës shkaktohen gjithashtu nga rregullimi i gabuar i substancave përcjellëse siç është serotoni, të cilat ndikojnë se sa të ndjeshëm janë dhimbjet e enëve të gjakut. Arteriolat (enët e imëta të gjakut) në tru ndryshojnë për shkak të inflamacionit. Nëse nuk ka frenim të dhimbjes midis trurit dhe palcës kurrizore, ndodh gjithashtu një dhimbje koke goditëse tipike e migrenës.

Statistikat tregojnë se 13% e grave dhe 7% e burrave kanë simptoma të migrenës.

Çdo e pesta grua, midis 35 dhe 45 vjeç ka të ngjarë që është e prekur gjatë jetës së saj me migrenë.

Fëmijët gjithashtu vuajnë nga sulmet e migrenës, dhe sëmundja shfaqet edhe më shpesh në pragun e moshës madhore. Simptomat e migrenës ndodhin shpesh në disa familje, një predispozicion gjenetik për këtë konsiderohet i provuar.

 

Njerëzit e shtruar shpesh ngatërrojnë dhimbjen e kokës ose tensionin e kokës me „luftën në kokë“, kur të sëmurët nga migrena përjetojnë sëmundjen e tyre jashtëzakonisht të dhimbshme. Kjo „luftë“ gjithmonë mund të shpërthejë nëse stresi është shumë i madh, një ndryshim i motit njofton vetë, bëhet shumë pak ose shumë gjumë. Luhatjet hormonale, sinusiti (pezmatimi i sinuseve) dhe ushqime të caktuara si kafeja ose çokollata janë ndezje të tjera fillestare për sulmet e migrenës. Këto vërehen nga sytë me lot, hundë të zëna (mbushura), shqetësimi i brendshëm ose aura e përmendur.

 

Ilaçet kundër migrenës dhe kokëdhimbjes

 

Për migrenat, ilaçet siç janë analgjetikët dhe antiemetika për dhimbjen dhe vjelljen është mënyra konvencionale mjekësore. Triptans përshkruhen si ilaçe për migrenë akute, përfshirë dhimbje koke. Parandalimi i sulmeve të migrenës me ilaçe dhe kombinimi i kësaj me terapinë e synuar të migrenës është një mënyrë tjetër, e vetëpërcaktuar. Spektri i masave të provuara kundër kokëdhimbjes kronike dhe migrenës varion nga terapia e sjelljes deri në hipnozë.

 

Ç’duhet të bëni në lidhje me migrenën

 

Hipnoza vërteton se është mbështetje e vërtetë për shumë të sëmurë për t’i shpëtuar ciklit të migrenës. Për ta kaluar dhimbjen e kokës brutale në dhomën e errët, më në fund do të vinte fundi. Sepse terapia e migrenës në hypnolife-coaching.ch shpesh çon në ulje të dhimbjes dhe madje edhe liri të plotë nga dhimbja. Me ndihmën e hipnozës, pacientët mësojnë të mbrohen më mirë nga stimujt negativë dhe mbingarkesa. Gjendja e relaksimit të thellë promovon gjithashtu rigjenerimin e trupit të stresuar nga dhimbja dhe mjekimi.

Terapia e migrenës përmes hipnozës te hypnolife-coaching.ch gjithashtu mund të ndihmojë për të aktivizuar fuqitë e vetëshërimit të organizmit. Faktorët që shkaktojnë kokëdhimbjen apelohen drejtpërdrejt në tru, në mënyrë që të fillohet rimëkëmbja. Bllokimet e krijuara nga ndjenja të tilla si frika, turpi ose zemërimi hiqen me kujdes në hipnozë. Hipnoza ndihmon trupin dhe shpirtin për t’i sjellë në ekuilibër.

Nëse doni të shpëtoni nga një dhimbje koke kronike dhe më në fund dëshironi ndihmë të qëndrueshme kundër migrenës, duhet të keni besim tek ekspertët e hipnozës në hypnolife-coaching.ch. Për shkak se ka shumë më tepër shkaqe të migrenës në zonën psikologjike nga sa kanë dijeni shumica e atyre që vuajnë nga migrena.

Diese Website verwendet Cookies und fragt nach Ihren persönlichen Daten, um Ihr Surferlebnis zu verbessern.
Chat
Online Chat 1
Si mund t'ju ndihmoj?
Powered by