• e hënë - e shtunë : 13:30 – 19:30
  • .

Shqetësim dhe nervozizëm

 

A ndjeheni gjithmonë nervoz dhe të shqetësuar? A është një trazirë e brendshme e cila nuk ju lejon më të flini ose punoni në mënyrë të qetë? Nuk mund të relaksoheni sepse jeni vazhdimisht nervoz? Nëse nuk e dini nga vjen kjo trazirë dhe çfarë e shkakton atë, atëherë shkaqet me shumë gjasë janë varrosur në thellësinë e ndërdijes suaj. Në këtë rast hipnoza ndihmon!

 

Arsyet për shqetësim të brendshëm

 

Mund të ketë shkaqe të ndryshme për nervozizëm dhe shqetësim të brendshëm. Kjo përfshin ngjarje, si dhe sëmundje mendore ose fizike.

Në përgjithësi, nervozizmi është një gjendje e shqetësimit të brendshëm. Në këtë gjendje, qetësia natyrore zvogëlohet derisa të humbet plotësisht.

Si rregull, shoqërohet me simptoma të veçanta. Këto mund të jenë fizike në natyrë, të tilla si dridhje e duarve, rrahje të shpejtë të zemrës, muskuj që kërcasin ose djersitje. Sidoqoftë, simptoma psikologjike mund të ndodhin gjithashtu. Kjo përfshin pasiguri të përgjithshme, përqendrim të dobët dhe frikë.

Zakonisht simptomat tipike nervore janë të vështira për t’u fshehur. Për shkak se njerëzit zakonisht ndjehen të nxituar dhe kanë ndjenjën e të qenit nën presion, gjuha e trupit të tyre dhe zëri shpesh ndryshojnë në përputhje me rrethanat.

Në përgjithësi, njerëzit nervozë gjithashtu më lehtë irritohen dhe dalin nga vetja pa ndonjë arsye. Sepse njerëzit e shqetësuar dhe nervoz më së shumti kanë humbur ekuilibrin e tyre të brendshëm. Në rastin më të keq, shqetësimi i brendshëm mund të çojë në sëmundje më të rënda mendore siç janë depresioni ose sulmet e panikut. Prandaj është e rëndësishme që të njihen dhe trajtohen trazirat morbide në kohën e duhur.

 

 

Çfarë të bëni nëse ndiheni të shqetësuar? Çfarë të bëni nëse jeni nervoz?

 

Nëse jeni duke kërkuar ndihmë për nervozizmin, këshilla gjenden shpejt. Por ajo që ndihmon vërtet në një rast individual varet nga shkaku i tanishëm. Në përgjithësi, ulja e stresit është një pikë thelbësore. Nëse kjo nuk është shkaku, lehtësimi i stresit të paktën kryesisht mund ta përmirësojë shqetësimin. Një formë relaksimi mund të jetë gjithashtu e dobishme.

Pra, trajnimi me Joga ose autogjen, por edhe aplikimet e mjekimit Wellness mund ta zvogëlojnë nervozizmin. Sidoqoftë, nëse nervozizmi paraqitet së bashku me simptoma të tjera fizike, duhet të këshillohet mjeku për sqarime. Sepse në lidhje me simptomat e tjera fizike, mund të jetë gjithashtu një tregues i një sëmundjeje të rëndë fizike.

 

Si mund ta luftoni nervozizmin?

 

Masat relativisht të thjeshta shpesh mund të ndihmojnë në uljen e nervozizmit. Metodat e provuara janë, për shembull, forma të ndryshme të teknikave të relaksimit, Joga, ulje stresi, gjumë të mjaftueshëm, ushtrime të mjaftueshme në ajër të pastër ose masazhe. Këto metoda ndihmojnë për të gjetur paqen e brendshme dhe për ta sjellë trupin dhe mendjen përsëri në ekuilibër.

Nëse metoda të tilla nuk janë të mjaftueshme, mund të përdoren gjithashtu terapi ose ilaçe. Qetësuesit bimorë dhe kimikë mund të përdoren si ilaçe. Sidoqoftë, ilaçet ndihmojnë vetëm për t’i zvogëluar simptomat, shkaku mbetet i patrajtuar!

 

Hipnoterapia për nervozizëm

 

Përdorimi i hipnoterapisë për shqetësimin është një mjet i provuar dhe efektiv. Hipnoza në rast nervozizmi rezulton në relaksim të thellë në të cilin sistemi nervor autonom është qetësuar. Shqetësimi ekzistues zakonisht zvogëlohet menjëherë dhe nervozizmi në masë të madhe mund të zbehet.

Për më tepër, ankthi dhe bllokimet në ndërdijen mund të lokalizohen dhe zgjidhen përmes hipnozës. Ekziston edhe mundësia për ta mësuar vetë-hipnozën, e cila mund të jetë një mjet i dobishëm në jetën e përditshme.

Kurdoherë që shfaqen trazira të brendshme, vetë-hipnoza mund ta rivendosë një ekuilibër!

A vuan nga një nervozizëm i vazhdueshëm dhe nuk dëshiron asgjë më shumë sesa të vijë më në fund një pushim?

Atëherë lërini ekspertët tanë të ju këshillojnë me hipnoterapi për nervozizëm!

 

 

 

Diese Website verwendet Cookies und fragt nach Ihren persönlichen Daten, um Ihr Surferlebnis zu verbessern.
Chat
Online Chat 1
Si mund t'ju ndihmoj?
Powered by