• e hënë - e shtunë : 13:30 – 19:30
  • .

Çrregullimet në të folur / belbëzimi

A jeni prekur nga një çrregullim në të folur/belbëzim? A ka fëmija juaj probleme gjuhësore ose disleksi? Çrregullimet gjuhësore janë një stres psikologjik. Në këtë rast hipnoza ndihmon! Bllokimet, frika dhe stresi janë zvogëluar dhe shpesh në hipnozë shkaku mendor i çrregullimit gjuhësor mund të gjendet dhe mund të përmirësohet me sukses dhe për një kohë të gjatë.

Çfarë është belbëzimi?

Belbëzimi është një çrregullim i të folurit në të cilin rrjedhja e të folurit ndërpritet kohë pas kohe, ka përsëritje ose shtrirje. Efektet e tjera anësore shpesh ndodhin, të tilla si ngërçe në muskujt e fytyrës ose lëvizjet e panatyrshme të trupit. Ky çrregullim i të folurit është veçanërisht i pakëndshëm për belbëzuesin në publik. Edhe jeta e përditshme, jeta e punës ose shkolla janë një sfidë e përditshme për njerëzit me çrregullime në të folur. Të tjerët shmangin të folurit në publik. Të dyja mënyrat krijojnë stres shtesë emocional dhe shoqëror për ata që preken. Në shumë raste ky stres çon në një acarim shtesë dhe është një prej disa shkaqeve të belbëzimit.

Shkaqet e belbëzimit

Deri më tani, shkaqet e belbëzimit ende nuk janë sqaruar përfundimisht, por një predispozitë mund të supozohet. Shumica e njerëzve belbëzues ndoshta kanë një predispozicion gjenetik për të zhvilluar çrregullime në të folur.

Përveç kësaj, mund të ketë faktorë të ndryshëm që shkaktojnë belbëzim te fëmijët e vegjël ose ruajnë belbëzimin te të rriturit. Belbëzimi shpesh ndodh te fëmijët e vegjël ndërmjet moshës 2-5 vjeç.

Në fazat në të cilat fëmija zhvillohet veçanërisht shpejt, belbëzimi fillon veçanërisht shpesh te ata fëmijë. Nëse belbëzimi nuk trajtohet direkt te fëmijët, mund të shfaqen edhe probleme psikologjike dhe sociale. Fëmija shpesh manifeston bllokime, ankth dhe zhgënjim kur flet, gjë që shpesh rëndon çrregullimet e të folurit.

Çka ndihmon në shërimin e belbëzimit?

Tani ka shumë mënyra të ndryshme për terapinë kundër belbëzimit. Në parim, qasjet ndaj terapisë së të folurit janë të përshtatshme për një terapist të të folurit. Terapia e të folurit ofron dy faza të ndryshme. Modifikimi i belbëzimit nuk siguron që belbëzimi të shmanget. Një qasje e dytë në terapinë e të folurit përdor teknikat e të folurit me belbëzim. Terapitë e të folurit janë zakonisht të suksesshme, veçanërisht në rastin e belbëzimit te fëmijët e vegjël.

Më poshtë zakonisht vlen për belbëzimin te fëmijët: sa më parë trajtimi, aq më të larta janë gjasat për sukses të terapisë së belbëzimit.

Në rastin e belbëzimit te të rriturit, terapia e të folurit zakonisht ka të bëjë me përmirësimin e të folurit.

Në bashkëpunim me logopedin, janë duke u zhvilluar opsione për ta kontrolluar çrregullimin e të folurit. Sepse belbëzimi te të rriturit zakonisht është tashmë i forcuar dhe më i vështirë për t’u trajtuar.

Përveç terapisë së belbëzimit duke përdorur terapinë e të folurit, mund të përdoren edhe ilaçe për belbëzim. Këto zakonisht janë relaksues të muskujve. Sidoqoftë, këto ilaçe zakonisht lehtësojnë vetëm simptomat akute. Përmirësimi afatgjatë pas ndërprerjes nuk arrihet me ilaçe.

Hipnozë në belbëzim

Stresi i brendshëm zakonisht luan një rol të madh në çrregullimet e të folurit. Çrregullimi i të folurit mund të shkaktohet nga stresi mendor ose nga përkeqësimet. Hipnoza fillon në ndërdijen e belbëzuesit dhe e vë trupin e tij në relaks të thellë. Në këtë gjendje relaksimi, hipnoza mund të sigurojë që stresi të lëshohet. Hipnoterapia për belbëzuesit gjithashtu mund të gjejë rrënjën e çrregullimeve të të folurit në ndërdijen dhe t’i eliminojë ato për një kohë të gjatë. Në relaksimin e thellë të hipnozës, bllokimet e brendshme dhe frika në lidhje me çrregullimin e gjuhës gjithashtu mund të lirohen. Belbëzimi te fëmijët e vegjël në veçanti mund të trajtohet shpejt e me sukses me hipnozë. Për shkak se fëmijët hasin hipnozë plotësisht në mënyrë të paanshme dhe natyrale, që do të thotë se terapia e hipnozës është veçanërisht e efektshme.

Nëse jeni duke kërkuar një terapi të suksesshme për belbëzimin, zbuloni tani nga ekspertët tanë në lidhje me përdorimin e hipnozës për belbëzim. Na telefononi dhe merrni këshilla gjithëpërfshirëse në lidhje me hipnoterapinë kundër belbëzimit.

Diese Website verwendet Cookies und fragt nach Ihren persönlichen Daten, um Ihr Surferlebnis zu verbessern.
Chat
Online Chat 1
Si mund t'ju ndihmoj?
Powered by