• e hënë - e shtunë : 13:30 – 19:30
  • .

Varësitë

A ju kontrollon varësia juaj dhe a doni që më në fund të çliroheni nga varësia? A jeni vetëdijshëm se nuk jeni më në kontroll të sjelljes suaj? Hyrja në një varësi shpesh mund të ndodhë më shpejt nga sa mendoni. Pasi të mbizotërosh nga varësia, është e vështirë ta heqësh qafe atë. Hipnoza mund t’ju ndihmojë!

Ç’është një varësi?

Shumica e origjinës së varësisë qëndrojnë në ngjarje stresuese në të kaluarën. Stresi, pikëllimi ose problemet e tjera psikologjike mund të jenë pikënisja. Nëse një varësi zhvillohet nga një ngarkesë e tillë dhe ndjenjat negative ndonjëherë varet nga disponimi i individit. Me disponimin e duhur, alkooli, cigare ose ilaçe përdoren për t’i shpëtuar realitetit dhe ndjenjave negative. Droga më pas e bën botën dhe jetën më të lehtë për t’u duruar në atë moment. Ky përmirësim i përkohshëm i botës emocionale përmes drogës mund të jetë fillimi i varësisë. Shpesh ekziston vetëm një linjë e mirë midis shpërblimit dhe varësisë. Prandaj, varësia nuk është diçka për të cilën duhet të keni turp.

Varësia ndaj drogës dhe ndaj lojërave të fatit

Në thelb, varësitë mund të ndahen në dy kategori. Kategoria e parë ka të bëjë me varësitë ndaj substancave të caktuara. Kjo përfshin varësinë ndaj alkoolit dhe çdo lloj varësie nga droga. Varësia e alkoolit është një nga format më të zakonshme të varësisë. Meqenëse alkooli është lehtësisht i arritshëm, konsumohet shpesh dhe nuk është një ilaç klasik i fortë, efektet e tij dhe potenciali i varësisë shpesh nënvlerësohen.

Kategoria tjetër përfshin varësi ndaj një sjelljeje të veçantë. Kjo përfshin varësi të tilla si:

Varësia e ushqimit

Anoreksi

Varësia ndaj blerjes

Varësia nga lojërat e fatit

Në thelb, është shumë e vështirë për ata që preken, të dalin të vetëm nga varësia. Shpesh lind një vorbull varësie dhe faji, në të cilin të prekurit tërhiqen gjithnjë e më thellë. Pa ndihmë profesionale dhe terapi, vetëm disa arrijnë të shpëtojnë nga kjo tërheqje.

Format e terapisë kundër varësisë

Tani ka shumë mundësi për terapi për njerëzit që janë të varur nga droga, të varur nga lojërat ose të varur nga alkooli. Ata që duan së pari ta marrin informacionin bazë, mund të gjejnë ndihmë në një sërë qendrash këshillimi. Ekzistojnë gjithashtu ndihma dhe këshilla për të afërmit, për shembull këshilla për varësinë në lojërat e fatit.

Trajtimi i varësisë zakonisht paraprihet nga tërheqja. Terapia e mëtutjeshme e sjelljes mund të fillohet vetëm pasi kjo dhe simptomat e para të tërheqjes janë tejkaluar.

Në rastin e varësisë nga lojërat e fatit dhe varësitë e tjera të sjelljes, terapia e orientuar drejt sjelljes për varësinë nga lojërat e fatit zakonisht fillohet drejtpërdrejt. Një tjetër mundësi për alkoolistët është t’i vizitoni alkoolistët anonimë, të cilët kanë një rrjet të grupeve në të gjithë botën. Kur kanë kaluar simptomat e para të tërheqjes nga alkooli dhe një terapi shoqëruese e tërheqjes nga alkooli, alkoolistët anonimë janë një metodë e provuar e mbështetjes së përhershme.

Përdorimi i hipnozës kundër varësisë

Hipnoterapia tashmë ka arritur shumë suksese, veçanërisht në trajtimin e të varurve. Sepse origjina e varësisë qëndron në ndërdijen dhe sjelljet e shoqëruara nuk janë veprime të vetëdijshme. Hipnoza mund t’i largojë bllokimet dhe detyrimet në varësinë në alkooli, varësinë në lojëra të fatit dhe varësinë në droga dhe të rivendosë një ekuilibër të brendshëm. Si një terapi pas tërheqjes së drogës, hipnozë në varësinë kundër drogës mund të manifestojë modele të sjelljes pozitive në vend të atyre negative. Me hipnozë në varësi të lojërave, sjelljet dhe shkaktuesit e varësisë janë punuar me sugjerime të veçanta.

Tashmë jeni në rrugën e duhur duke kërkuar në mënyrë aktive ndihmë për ta kapërcyer varësinë tuaj. Hidhni hapin tjetër tani dhe merrni këshilla nga ekspertët tanë për hipnozën në varësi.

Na telefononi dhe informohuni në mënyrë që varësia juaj të mos ju kontrollojë më!

Diese Website verwendet Cookies und fragt nach Ihren persönlichen Daten, um Ihr Surferlebnis zu verbessern.
Chat
Online Chat 1
Si mund t'ju ndihmoj?
Powered by