• e hënë - e shtunë : 13:30 – 19:30
  • .
Sulme paniku dhe frika

 

A keni gjithmonë sulme paniku që au vështirësojnë jetën? A jeni të rrënuar nga frika dhe shqetësimet? Atëherë hipnoza mund t’ju ​​ndihmojë shumë mirë. Sulmet e panikut janë të përqendruara në nënvetëdijen dhe aty fillon hipnoza. Le të ju këshillojmë!

 

Çfarë është një sulm paniku?

 

Sulmet e panikut janë momente akute frike. Një sulm paniku zakonisht zgjat vetëm disa minuta. Sidoqoftë, paniku i papritur shoqërohet me shumë simptoma fizike. Në këtë situatë, të prekurit në përgjithësi ndjehen të pafuqishëm dhe plotësisht në mëshirë. Këto ndjenja mund të rriten aq shumë sa situata akute perceptohet si kërcënuese për jetën. Për këtë arsye, ata që preken, shpesh zhvillojnë panik përpara një sulmi tjetër paniku. Zakonisht ata përpiqen të shmangin të gjitha situatat e mundshme shkaktuese, të cilat mund të çojnë në probleme të mëtejshme sociale dhe psikologjike.

 

Shkaqet e një sulmi paniku

 

Ka shumë shkaqe të ndryshme për sulme paniku. Këto shkojnë nga stresi ekstrem ose situata konflikti deri në fobi dhe frikë të fortë. Dispozicioni gjenetik gjithashtu mund të luajë një rol. Personat e prekur shpesh janë të pajisur me një sistem nervor hiperaktiv që reagon më intensivisht ndaj stimujve sesa te njerëzit e tjerë. Përveç kësaj, sëmundjet kronike ose mendore mund të jenë shkaku i sulmeve të panikut. Për shembull, mosfunksionimi i tiroides, mungesa e vitaminës, infeksionet virale akute ose edhe një nivel i ulët i sheqerit në gjak mund të shkaktojnë ankth akut. Ilaçet gjithashtu mund të kenë efekte anësore siç është një sulm paniku.

Në thelb, çdo sulm paniku bazohet në frikë. Këto zakonisht lidhen me situata të caktuara, vendndodhje ose nxitje. Kjo është arsyeja pse sulmet e panikut mund të shkaktohen gjithashtu gjatë natës gjatë gjumit ose në ndonjë situatë tjetër të përditshme. Kur frika ekzistuese fillon të mbizotërojë emocionet dhe ato shkaktojnë kufizime të gjera në jetë, zakonisht ka një panik patologjik. Kjo frikë mund të shkaktojë një sulm paniku në një situatë të caktuar, e cila shkakton reagime të dhunshme fizike. Këto reagime të trupit kryesisht shqetësojnë ata që preken dhe shkaktojnë panik të mëtejshëm.

 

Simptomat e sulmit të panikut

 

Si rregull, sulmet e panikut manifestohen fizikisht përmes rritjes së presionit të gjakut, gulçim, rrahje të shpejtë të zemrës, djersitje, dridhje ose marramendje. Përveç kësaj, diarre ose një kërkesë për të urinuar mund të ndodhë. Njerëzit me fobi ekstreme gjithashtu përjetojnë një ndjenjë të përgjumjes, një ndjenjë jorealiteti, frikë nga humbja e kontrollit ose edhe frikë nga vdekja në një sulm akut të panikut.

Mendimet e frikës, të cilat krijojnë dhe përsërisin skenarët më të dobët të mundshëm, zakonisht forcohen në kokë. Sjellja e të prekurve bëhet e pakontrolluar dhe e egër gjatë një sulmi akut të panikut.

 

Terapia kundër sulmeve të panikut: çfarë të bëni në rast të sulmeve të panikut?

 

Në varësi të shkakut, ndihma për sulme paniku mund të duket ndryshe. Në përgjithësi, frika dhe fobitë mund të trajtohen shumë mirë me ndihmën e terapisë njohëse të sjelljes. Fokusi është shpesh te terapia e konfrontimit, pasi kështu trajtohen në mënyrë aktive sulmet e panikut.

Zakonisht janë punuar dy pika. Së pari, shkaqet e sulmeve të panikut dhe së dyti, si të veprojmë me sulmin e panikut.

Medikamente të tilla si qetësuesit mund të përdoren gjithashtu për trajtim. Sidoqoftë, këto ndihmojnë vetëm në zvogëlimin ose parandalimin e simptomave. Megjithatë, ata nuk e luftojnë shkakun aktual të sulmeve të panikut!

 

Hipnoterapia për sulme paniku

 

Frika dhe fobitë janë thellësisht të rrënjosura në nënvetëdijen tonë. Ato as nuk mund të shpjegohen logjikisht dhe as të kontrollohen nga sensi i përbashkët. Për këtë arsye, hipnoza është një formë e suksesshme e terapisë për sulme paniku.

Hipnoza fillon në nënvetëdijen dhe ekspozon fobitë shkaktuese dhe ndjenjat e frikës. Këto ndjesi negative mund të zgjidhen me anë të hipnozës gjatë sulmeve të panikut dhe të ndryshohen në ndjenja pozitive. Si rregull, përmirësim i konsiderueshëm mund të shihet pas një seance hipnozë.

Lërini ekspertët tanë nga hypnolife-coaching.ch të ju këshillojnë hipnoterapinë për sulme paniku dhe ta çlironi veten nga ndjenjat tuaja të frikës. Na telefononi dhe informoni tani për hipnozën në sulmet e panikut për t’i lënë pas një herë e përgjithmonë panikun dhe frikën.

Diese Website verwendet Cookies und fragt nach Ihren persönlichen Daten, um Ihr Surferlebnis zu verbessern.
Chat
Online Chat 1
Si mund t'ju ndihmoj?
Powered by